• Novinky

            • Prosba o spoluprácu

            • Projekt Tesco s názvom "Hudobná akadémia"

              Milí rodičia,

              dovoľujeme si Vás požiadať o spoluprácu. Naša škola sa zapojila do projektu Tesco s názvom HUDOBNÁ AKADÉMIA, v ktorom máme možnosť získať financie až vo výške 1300 eur. Cieľom projektu je zlepšiť kľúčové kompetencie žiakov v oblasti hudobnej výchovy poukázať na inovatívne formy vyučovania. Vás chceme požiadať, aby ste pri nákupe v Tescu Čadca vhodili žetón do priehľadného boxu s označením našej školy, ktorý je umiestnený v priestoroch Tesca. Hlasovanie začína dnes 16.1.2023 a končí 12.2.2023

              Veľmi si vážime každý Váš hlas.

              Ďakujeme za spoluprácu

            • Poďakovanie

            • Vedenie školy a triedna pani učiteľka Mgr. Kotyrová

              veľmi pekne ďakuje p. Kuricovi a p. Kuricovej za výrobu vešiaka do šatne.

              „Je nás v triede 27 a veľmi sme sa už tlačili pri vešiaku, kde nebolo dostatok miesta. Teraz môžeme mať každý svoje miesto a pohodlne zavesené oblečenie. Ešte raz veľmi pekne ĎAKUJEME. "

              Žiaci 3. ročníka, tr. uč. S. Kotyrová

          • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU
            • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

            • 19. decembra 2022 prebehlo v našej škole oficiálne vyhodnotenie olympiády v anglickom jazyku.

              Svoje schopnosti v ovládaní anglického jazyka si prišlo zmerať 25 žiakov. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Mladší žiaci súťažili v kategórii1A  /16 žiakov z 5. - 7. ročníka/. Starší žiaci súťažili v kategórii 1B  /10 žiakov z 8. a 9. ročníka/.

              Olympiáda pozostávala z dvoch častí – písomnej a ústnej. Cieľom písomnej časti bolo preveriť jazykovú kompetenciu na príslušnej úrovni v počúvaní  porozumenia, v čítaní s porozumením a v používaní jazyka  (v slovnej zásobe a gramatike). Ústna časť pozostávala z dvoch disciplín – role play (rolová úloha) a picture input (porozprávať príbeh na základe obrázka).

              V oboch disciplínach sa hodnotilo splnenie zadania úlohy, komunikatívna zručnosť, plynulosť vyjadrovania, jazyková úroveň  (gramatika a syntax) a rozsah slovnej zásoby.

              Umiestnenie v kategórii starších žiakov:                     

              1. miesto: Tobiáš /8.B/

              2. miesto: Adriana  /9.A/

              3. miesto: Rastislav  /9.B/

              Umiestnenie v kategórii mladších žiakov:

              1. miesto: Peter  /7.B/

              2. miesto: Milan  /7.A/

              3. miesto: Barbora /7.B/

              Jazykový talent a výborné znalosti v používaní anglického jazyka preukázali aj ďalší úspešní riešitelia olympiády a to Nelka, Sandra a Miško  v kategórii 1B.

          • Nie každý má šťastie byť v živote ZDRAVÝ a žiť doma so svojou rodinou.
            • Nie každý má šťastie byť v živote ZDRAVÝ a žiť doma so svojou rodinou.

            • Nie každý má šťastie byť v živote ZDRAVÝ a žiť doma so svojou rodinou. Práve takýchto blížnych sme sa rozhodli podporiť a potešiť na Vianoce vďaka iniciatíve milých opatrovateliek z domova SLNIEČKO OŠČADNICA. Aj napriek ich zdravotnému stavu sa dokážu tešiť z každej drobnosti a milej pozornosti našich žiakov i ostatných darcov. Tešíme sa, že sme mohli vykúzliť ďalšie úsmevy a radosť našimi darčekmi z lásky. PaedDr. Ivana Petrek Matisková, Klaudi a Miško - 8. B, Samko - 7. A a žiaci 8. B triedy

            • Oznam školskej jedálne

            • Rozpis úhrady stravného

              Január 2023:

              1.- 4. ročník- 24,57 eur

              5. - 9. ročník - 26,10 eur

               

              Február 2023:

              1. - 4. ročník - 25,78 eur

              5. - 9. ročník - 27,40 eur

              Všetkým želéme úspešný vstup do nového roka.

              Školská jedáleň

          • Vianočná besiedka a tržnička v našej škole
            • Vianočná besiedka a tržnička v našej škole

            • Celá naša školička sa dnes odela do slávnostného vianočného rúcha. Vo vzduchu bolo cítiť lahodnú vôňu vanilky, škorice, medovníkov a iných dobrôt.                                                                                     

              Pri nádherne vyzdobenom a vysvietenom vianočnom stromčeku všetkých prítomných privítal pán riaditeľ - PhDr. Peter Jurga. Vo svojom príhovore vyhodnotil najlepších žiakov v školskej aktivite zameranej na zber jednotiek a otvoril program vianočnej besiedky.

              Vianočným programom prítomných sprevádzali žiačky 9. ročníka – Natálka a Tamarka. Svedectvom šikovnosti našich žiakov bol pestrý a bohatý program, ktorí si pripravili žiaci spolu s triednymi učiteľmi a s plnou podporou svojich milujúcich rodičov. Súčasťou programu bolo i nádherné vystúpenie našich najmenších – žiakov materskej školy. Každé vystúpenie bolo jedinečné a neopakovateľné. Všetci sme boli svedkami veľkého nadania našich žiakov v oblasti hudby, tanca, prednesu či spevu.

              Po bohatom kultúrnom programe nasledovala vianočná tržnička. Žiaci tu preukázali nielen znalosť finančnej gramotnosti, ale i podnikateľského ducha a manuálnu zručnosť potrebnú pri výrobe ponúkaného tovaru. Počas vianočnej tržničky sa vzduchom niesli vianočné melódie, o ktoré sa postaral náš šikovný deviatak – Marián.

              Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o to, aby sme mohli spoločne stráviť tieto nádherné chvíle.

               Ďakujeme všetkým rodičom a ich rodinným príbuzným a známym za spoluprácu a akúkoľvek formu podpory a pomoci tohto nášho spoločného diela.

              Všetkým Vám prajeme veselé Vianoce a šťastný nový rok!

          • KRABIČKY PLNÉ LÁSKY
            • KRABIČKY PLNÉ LÁSKY

            • Vianočné sviatky sú obdobím, na ktoré netrpezlivo čakáme, lebo ich čaro a výnimočnosť nás napĺňajú pocitmi šťastia, pohody a harmónie. Atmosféra týchto dní je plná spomienok i očakávaní, napriek tomu, že Vianoce sú každý rok, ich okúzľujúce čaro sa nedá ničím nahradiť ani napodobniť.

              Je to čas, keď sa opäť vieme tešiť aj z maličkostí a je nám dobre aj z toho, že väčšina ľudí okolo nás, naša rodina, priatelia, bližší i vzdialenejší známi, susedia majú k sebe o niečo bližšie ako inokedy. V úprimnom úsmeve, vľúdnom slove či ľudskom dotyku je veľké tajomstvo a bohatstvo. A v každom z nás to vyvoláva pocit šťastia, pohody a spolupatričnosti.

              Ale každý nemá to šťastie, že môže zasadnúť k rodinnej večeri, v kruhu rodiny zaspomínať na detské časy a v spomienkach sa vrátiť ku krásnym okamihom života. Hovoríme o starkých v domovoch dôchodcov.

              Žiaci 6.A a 6.B sa opäť rozhodli zapojiť do zbierky „KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK“, ktorého hlavnou myšlienkou je obdarovať osamelých seniorov vianočnými darčekmi. Uvedomili si, že je to možno jediný darček, ktorý dostanú. Z lásky im nakreslili vianočné pohľadnice, zo srdca napísali vianočný pozdrav a naplnili krabice darčekmi. V tomto roku uvítali možnosť ich osobne obdarovať.

              „Páčilo sa mi najviac, ako sa ku mne správali babičky a deduškovia. Boli veľmi milí a dalo sa s nimi rozprávať aj hodiny. Páčilo sa mi, že boli veľmi vďační a ja mám takúto príležitosť darovať darčeky tým, čo ich teraz dostať nemôžu. Verím, že tam budeme chodiť každý rok, aby im to urobilo veľkú radosť. Keď majú oni radosť, tak ju mám aj ja...“ Týmito slovami vyjadrila svoje pocity Sárka zo 6. B a tieto jej slová vyjadrujú pocity všetkých žiakov, ktorí obdarovali starkých.

              Sme radi, že aj v tejto dobe máme žiakov, ktorí chcú rozdávať radosť, ktorí nepozerajú iba očami, ale aj srdcom, ktorí sa dokážu tešiť zo šťastia druhého.

              Poďakovanie patrí všetkým rodičom, ktorí pomohli s prípravou darčekov svojim deťom a jedno veľké ďakujem aj p. Prívarovej, ktorá všetky darčeky odviezla do Centra sociálnych služieb PARK.

              Prajeme Vám všetkým krásne prežitie vianočných sviatkov a úspešný vstup do Nového roku 2023, všetko dobré, pevné zdravie a veľa osobných ako aj pracovných úspechov.

                                                                                                                           Mgr. Marián Kotyra, Mgr. Jana Adamicová

            • Oznam

            • Milí rodičia,

              z organizačných dôvodov dňa 20.12.2022 (utorok) vyučovanie končí po piatej vyučovacej hodine (12:05). V tento deň bude v prevádzke školský klub do 13:00 hod.

              S pozdravom ZŠ s MŠ Podzávoz

            • ĎAKUJEME

            • Touto cestou chceme poďakovať Okresnému Hasičskému a záchrannému zboru v Čadci za pomoc pri odstránení nebezpečného stromu, ktorý ohrozoval majetok školy a bol už nebezpečný pre ľudí . Rýchlou a odbornou prácou sa im podarilo vo veľmi krátkom čase strom odstrániť.

            • OZNAM

            • Milí rodičia,

              z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov, zamestnancov školy a z dôvodu zabráneniu ďalšiemu šíreniu ochorenia, rozhodol Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Čadci a mesto Čadca o uzavretí ZŠ s MŠ Podzávoz od 13.12.2022 (utorok) až do 16.12.2022 (piatok). Nástup do školy bude v pondelok 19.12.2022. Ohľadom Vianočných trhov Vás budeme informovať v priebehu tohto týždňa.Žiaci budú hromadne odhlásení zo stravy.

          • Technická olympiáda
            • Technická olympiáda

            • Dňa 24. 11. 2022 sa na SOŠ technickej v Čadci po prestávke spôsobenej kovidovou pandémiou uskutočnilo opäť okresné kolo technickej olympiády. Naši žiaci Sandra Pokrývková a Marcel Oravec z 9.B triedy si vybojovali v silnej konkurencii krásne 2. miesto s počtom bodov 134 a zaostali za víťaznou dvojicou len o 3 body. Srdečne blahoželáme.

            • Oznam školskej jedálne

            •  

              Výška stravného na mesiac január 2023 :

               

              1.-4. ročník : 24,57 €

              5.-9. ročník: 26,10 €

               

              MŠ celodenný pobyt : 31,18 €

              MŠ poldenný pobyt: 26,76 €

               

              Pekný zvyšok dňa

              Vaša ŠJ

          • SÚŤAŽ O DVA LÍSTKY!
            • SÚŤAŽ O DVA LÍSTKY!

            • Traja žiaci, ktorí od dnes 16.11.2022 do Mikuláša 6.12.2022 dostanú najviac jednotiek z čo najviac predmetov, získajú 2 lístky na kultúrne podujatie.

              Pravidlá súťaže:

              1. Najviac jednotiek z čo najviac predmetov.

              2. Ak bude rovnaký počet jednotiek z predmetov rozhoduje počet pochvál, plusiek, aktivít a účastí na súťažiach.

              3. Jednotka je jednotka. Či malá, či veľká, stále je to jednotka.

              4. Na 1. stupni vyhrávajú žiaci s najvzornejším správaním a plnením si povinností.

              Vyhodnotenie:

              Triedni učitelia, na základe zapísaných známok v elektronickej žiackej knižne predložia na porade najviac 3 žiakov so samými jednotkami podľa pravidiel. Žiaci s najvyšším počtom jednotiek vyhrávajú.

          • Už aj prváčikovia zo ZŠ s MŠ Podzávoz majú svoje čitateľské preukazy
            • Už aj prváčikovia zo ZŠ s MŠ Podzávoz majú svoje čitateľské preukazy

            • Deti z 1. A a z 1.B sa zoznámili s knižnicou, spolu si zaspievali, zarecitovali a prečítali si príbeh z knižky,,Kubko nechce čítať". O tom, že prváci poznajú rozprávky sme sa presvedčili v zábavnom hľadaní rozprávkových postavičiek zo známych rozprávok. Kysucká knižnica v Čadci sa teší z nových kamarátov.

              Tr. uč. Mgr. Jarka Jopeková a Mgr. Jarka Larišová

          • Je to (kyber)šikanovanie?
            • Je to (kyber)šikanovanie?

            • Dovoľujem si Vás pozvať na naše online podujatie „Online večerná škola: Je to (kyber)šikanovanie?“, ktoré sa bude konať 27.10.2022 (štvrtok) od 17:30 do 19:00.

              O večernej škole informujeme aj prostredníctvom Facebook podujatia:

              https://fb.me/e/32tfNcpST

              Link na podujatie (Zoom): 

              https://us06web.zoom.us/j/84900206593?pwd=NW5UU0k2bWxXaGFPeVRTWWFMNDFGZz09

               

              Na večernej škole budeme spolu hľadať odpovede na otázky ako sú:

              📌 Ako identifikovať kyberšikanovanie a šikanovanie?

              📌 Čo je a čo nie je kybešikanovanie?

              📌 Môže sa vyskytovať šikanovanie spolu s kyberšikanovaním?

              📌 Prečo dochádza k šikanovaniu a kyberšikanovaniu?

              📌 Ako zistím, že moje dieťa je obeťou kyberšikanovania?

              📌 Čo s tým? (podpora dieťaťa)

              📌 Čo keď je dieťa prizerajúcim alebo agresorom?

              📌 Ako spolupracovať s triednym učiteľom?

              Lektorkou podujatia je pani Katarína Hollá z Univerzity Konštantína filozofa v Nitre.

               

              Budeme sa tešiť na vašu účasť!

          • EXURZIA DO VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ
            • EXURZIA DO VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

            • Dňa 27. septembra 2022 sa žiaci šiesteho ročníka zúčastnili projektu Interaktívny náučný chodník -  Veľký život malých živočíchov a workshopu k projektu v areáli kostola sv. Trojice vo Valašskom Meziříčí.

              Skoro ráno nás autobus vyzdvihol pri škole. Cesta nám ubehla rýchlo aj preto, že sme mohli pozorovať krásnu prírodu. Po vystúpení z autobusu nás srdečne privítali organizátori, ktorí nám povedali pár slov k projektu a oboznámili nás s programom.

              Ako prvé si naši žiaci mohli vychutnať prehliadku žerotínskeho zámku  zo 16. storočia, ktorý sa nachádzal priamo v jadre mesta.

              Po prehliadke námestia sme sa vybrali do kostola sv. Trojice, kde nás čakala komentovaná prehliadka novo vytvoreného chodníka v areáli kostola. Súčasťou  chodníka boli  panely s jednotlivými témami - stromy, kry, bylinky,hmyz, vážky,medonosné rastliny, lienky , včely....Napriek nepriaznivému počasiu, žiaci pozorne počúvali pútavý výklad a zapájali sa do diskusie. Potom sme sa presunuli do vnútorných priestorov kostola, kde nám bol poskytnutý podrobnejší výklad k panelom.

              Po ceste do Zámku Kinských, kde na nás čakala tematická tvorba - workshop, si žiaci mohli vychutnať návštevu ihriska na Vodnej ulici. S nadšením vyskúšali všetky atrakcie, ktoré ihrisko ponúkalo. Aj keď nám nepriaznivé počasie nedovolilo zdržať sa dlho,  napriek tomu si deti užili všetky preliezky, tobogány, trampolíny...

              Jeden z hlavných programov nás však čakal v krásnom prostredí Zámku Kinských. Po krátkom občerstvení teplým čajom si žiaci  v skupinkách mohli odskúšať  zdobenie medových perníčkov, výrobu sviečok z včelieho vosku, vykrajovanie ozdôb z voskového plátu.  Ako suvenír ich mohli venovať svojim rodičom, súrodencom, kamarátom... Zároveň mohli obdivovať nádherný interiér, dobovo zariadené miestnosti, kde boli prezentovaná ľudová kultúra, dobové zariadenie, rôzne výstavky dobových predmetov - varešiek, nádob, ...

              Po rozlúčke a poďakovaní za výborný program sme nasadli do autobusu späť do Čadce.

              Príjemne unavení a plní dojmov sme vrátili domov. Ešte dlho budeme spomínať na tento deň a spoločne strávené chvíle.

              Poďakovanie patrí Mgr. Viere Strýčkovej, ktorá celý projekt vypracovala a Mgr. Bohdane  Šimčíkovej a Mgr. Ivane Spitzer Ostřanskej, ktoré nás celý deň odborne sprevádzali všetkými aktivitami.

          • NAJZAUJÍMAVEJŠIE PODUJATIE ŠKOLSKEJ KNIŽNICE 2022
            • NAJZAUJÍMAVEJŠIE PODUJATIE ŠKOLSKEJ KNIŽNICE 2022

            • Dňa 24.10.2022 sme našu školu zapojili do celoslovenského projektu a oslavy Medzinárodného dňa školských knižníc. Projektu sa zúčastnili žiaci prvého i druhého stupňa, pričom v našej školskej knižnici prebiehali rozličné zaujímavé aktivity na podporu pozitívneho vzťahu ku knihám, k čítaniu, literatúre i škole. Počas svojej praxe zisťujem, že žiaci sú počas netradičného vyučovania veľmi aktívni, nadšení a obľubujú takéto hodiny vo väčšej miere ako tradičné vyučovanie.

              Celá myšlienka projektu sa niesla v duchu odkliatia našej školskej knižnice šikovnými čitateľmi, ktorí dokázali pomocou čítania, slovných hier, rébusov a kódov odkliať školskú knižnicu a dostať sa priamo ku knihám. Žiaci pracovali prevažne formou skupinového vyučovania a jednotlivé tímy za svoje aktivity získavali nielen malé jednotky, ale aj sladké odmeny. Žiaci spojených ročníkov mali za úlohu vylúštiť kódy, zahrať si hru s literárnymi pojmami, nájsť knihy v knižnici podľa zašifrovaných kódov, QR-kódov a tabletu, prostredníctvom symbolov a jazykovedných slovníkov. Keď sa dostali k jednotlivým knihám, vyhľadávali v textoch informácie a odpovedali na otázky na pracovných listoch. V triedach prebiehali rozličné čitateľské aktivity ako čitateľský maratón, čítanie obľúbenej knihy zo školskej knižnice kamarátovi, čítanie s porozumením. Žiaci využili aj svoju tvorivosť pri písaní vlastnej tvorby na témy: Knižnica a Prečo máme radi našu školskú knižnicu. Napísali krásne rozprávky, poviedky a básne, za čo im prináleží tiež malá jednotka a sladká odmena. V závere žiaci viacerých tried vytvorili reťaz z kníh a slov s ich názormi, prečo majú radi školskú knižnicu.

              V rámci oslavy Medzinárodného dňa školských knižníc sme realizovali aj imatrikuláciu našich najmladších žiakov – prvákov, ktorá prebehla slávnostným privítaním našich divadelníkov a pána riaditeľa, ktorý pasoval žiakov za našich prváčikov. Nasledovalo krátke zoznámenie so školskou knižnicou a čítanie ukážky spojené s otázkami na čítanie s porozumením, ktoré prváci zvládli vynikajúco. V závere hodiny po predstavení triednych učiteliek prvého ročníka sme odovzdali diplomy a knihy najaktívnejším čitateľom našej školskej knižnice.

              V neposlednom rade chcem veľmi krásne poďakovať všetkým rodičom a priateľom školy, ktorí nás a našich žiakov prišli v projekte podporiť. Ďakujeme pánovi Holeštiakovi za knižné dary, pánovi Pajerovi za sladké dary, pánovi Urbaníkovi za sústavnú podporu našej školy, tiež v tento deň aktívnu prácu v skupinke so žiakmi 5. a 8. ročníka a pani Marte Jopčíkovej, ktorá tiež darovala knihy z oblasti detskej literatúry do našej školskej knižnice.

              Ďakujem za prípravu a spoluprácu pri organizovaní celého projektu pani učiteľke Nikolke Kubíkovej a prípravu netradičného vyučovania pre deviaty ročník pani učiteľke Magdalénke Truchlikovej.

              PaedDr. Ivana Petrek Matisková

          • Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníkov ZŠ.
            • Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníkov ZŠ.

            • V zmysle Zákona o športe sa v pondelok uskutočnilo testovanie pohybových predpokladov žiakov prvých a tretích ročníkov. Keďže testovaných bolo veľa, tak sme dnes spojili sily a od starších spolužiakov, cez kolegov až po vedenie školy sa zapojil kto mohol. Stále platí, že v jednote je sila. Poďakovanie patrí p. učiteľke Kotyrovej za organizáciu a všetkým za pomoc.

            • Európsky týždeň športu

            • Európsky týždeň športu 2022 🏆🥇🥈🥉⚽️🏀🏐priniesol dievčatám krásne 3. miesto vo vybíjanej.Srdečne gratulujeme a ďakujeme ❤